Balvana
   
0 adet ürün    toplam 0.00 TL Lütfen Üye Girişi Yapınız!
 
KULLANICI PANELİ
Müşteri Panelim Bilgilerim Sepetim Üye Girişi
   
Kategoriler
 
Faydalı Bilgiler
Bal Hakkında
Balın kristalize Olması
Balın Sağlığa Yararları
Bal ve Güzellik
Gerçek Bal & Sahte Bal
Dikkat Edilmesi Gerekenler
Neden Kafkas Balı
Kafkas Balı Nasıl Tüketilmeli
 
Avantajlarımız
Ücretsiz Kargo
SSL (Güvenli Alışveriş)
Doğal Kafkas Balı
7/24 İletişim
 

 
Bal Hakkında
Bal
 
Türk Gıda Kodeksi 2000/39 sayılı bal tebliğinde ''bal, arıların çiçek nektarlarını bitkilerin veya bitkiler üzerinde yaşayan bazı canlıların salgılarını topladıktan sonra kendine özgü maddeler karıştırarak değişikliğe uğratıp bal peteklerine depoladıkları tatlı madde'' olarak tanımlanmıştır.
Bal, arılar tarafından çiçeklerden ve meyve tomurcuklarından alınarak yutulan nektarın arıların bal midesi denilen organlarında intervaz enzimi sayesinde kimyasal değişime uğramasıyla oluşan ve kovandaki petek hücrelerine yerleştirilen çok faydalı bir besindir. Nektar bala çevrilirken arılar sağladıkları invertaz enzimi sayesinde sakkarozu inversiyona uğratarak früktoz ve glikoz şeklinde basit şekerlere dönüştürür ve fermantosyonun meydana gelmesini önleyecek miktarda suyunu uçururlar. Kovandaki hücrelere yerleştirilen ve üzeri mumdan bir kapakla örtülen bal arılarca sağlanan özel havalandırma sistemi sayesinde bildiğimiz tat ve kıvama gelir. 
Balın rengi, şeker dengesi ve tadındaki farklılık tamamen toplanan nektarlardan kaynaklanmaktadır. Balın kokusunu çiçeklerdeki aromalı volatin yağı verir ki bu aynı zamanda çiçeklerin kokularını sağlayan yağdır.
 
Bal üretimi çok büyük bir çaba gerektirir. İklim koşullarına göre üretim çok değişkendir, hiç bal alınamayan sezonlar bile olabilir. Böyle sezonlarda arılarca toplanan bal arıların kendi yiyeceği olarak kovanda bırakılır.
 

Balın İçeriği

 
Genel olarak balın yaklaşık % 80'i değişik şekerlerden, % 17'si sudan meydana gelir. Geri kalan % 3'lük kısım başta enzimler olmak üzere diğer değerli maddelerden oluşur. Balda; demir, bakır, potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor, silisyum, aliminyum, krom, nikel ve kobalt gibi değerli mineraller vardır. Salgı balları mineral maddelerce daha zengindir. Bu özelliğinden dolayı tedavi amaçlı olarak ta kullanılırlar. Balın yapısındaki enzimlerin bir kısmı bitkilerden bir kısmı da arının salgı bezlerinden gelir. Enzimler balın en değerli maddeleridir. Doğal ve ısıtılmamış ballarda enzim miktarı yüksek olup bu ballar kaliteli ve çok değerlidir. Bal ısıtıldığı oranda enzim değerinde kayıplar olur.
 
 
 
Sepetim
 
Toplam Ürün : 0 adet
Sepet Tutari : 0.00 TL
 
Sepetime git Sepeti Boşalt
 
Haber & Duyurular
Banka Hesaplarımız
Balvana Organik Pekmez Yakında
Balvana Organik Zeytinyağı Yakında
 
İSTATİSTİKLER
Aktif 2
Bugün 20
Dün 29
Toplam 136526
 
   
enerjidizayn - improshop v2.0.6
Sayfa oluşturma süresi 0.471878 sn.