Kafkas balı üretildiği bölgenin flora yapısı nedeniyle çok değerli ve kaliteli baldır;
- Kafkas Arı Irkı tarafından üretilmektedir. Soğuğa dayanıklı yöre iklimine uygun çok değerli bir arı ırkıdır. Kafkas ırkı arı çok kıymetli bal yapmasıyla bilinir.
- Bölgede kimyasal gübre, fabrika ve sanayi kirliliği, trafik kirliliği olmadığından tamamen doğal ortam olduğundan %100 doğaldır.
- Kafkas balı 2000 ve üzeri rakımda üretilir.
- Dünya çiçek çeşitliliğin üçte ikisini bünyesinde barındıran Artvin Hafzasında üretilir,
- Ayrıca Artvin 500'ün üzerinde endemik (sadece o yörede bulunan) çiçek türüne sahiptir.
- Kafkas balı flora bakımızdan en zengin bal çeşididir.
- Hava koşullarından dolayı az üretilebilir, üretim sezonu çok kısadır.
Kafkas Balı, çok değerli bir baldır. Hücre yenilenmesinde aktif rol oynar. Besleyici, yan etkisi olmayan doğal, eşsiz bir tedavi ürünüdür. Kafkas Balı tedavi amacıyla kullanılmakla birlikte kahvaltı soframızın vazgeçilmez organik gıdasıdır. |